Мін'юст відкрив платні камери ще в чотирьох СІЗО

В Україні наразі послуга "платні камери" доступна в 10 СІЗО
Фото: Міністерство юстиції України / Facebook

Заступниця міністра юстиції Олена Висоцька повідомила, що отримані кошти від платних камер надалі використають для ремонтів приміщень слідчих ізоляторів.

Міністерство юстиції відкрило платні камери ще в чотирьох слідчих ізоляторах. Тепер послуга доступна в Харківському, Сумському і Старобільському СІЗО, а також у Полтаві. Про це повідомила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька, пише урядовий портал.

"Відсьогодні доступна послуга "платні камери" в Харківському, Сумському та Старобільському слідчих ізоляторах, а також у Полтаві", – повідомила Висоцька.

Вона підкреслила, що отримані від цих послуг кошти надалі використають для ремонтів приміщень слідчих ізоляторів, зокрема у звичайних (безкоштовних) камерах.

Вартість перебування в камері Харківського СІЗО за добу становить 1 тис. грн із людини; за тиждень – 3,5 тис. грн; за місяць – 3,75 тис. грн.

У Сумському СІЗО вартість за добу становить 600 грн; за тиждень – 2 тис. грн; за місяць – 4,1 тис. грн. А вартість платної камери Старобільського СІЗО за добу – 750 грн; за тиждень – 2,6 тис. грн; за місяць – 3 тис. грн.

У Полтавській установі виконання покарань (№ 23) – 600 грн із людини за добу; за тиждень – 2,1 тис. грн; за місяць – 3,8 тис. грн.

Загалом наразі до проєкту долучилися 10 СІЗО.

8 травня платні камери почали пропонувати в Київському СІЗО, 19 травня – у Львівському СІЗО, 25 травня – в Чернігівському СІЗО, із 31 травня – у СІЗО Запоріжжя, Вільнянському районі Запорізької області та місті Дніпро.

Пілотний проєкт із відкриття платних камер триватиме до 31 грудня 2021 року. За підсумками проєкту міністерство вирішить, чи вводити таку можливість на постійній основі.