Чернишов: Мої колеги із силових структур кажуть: "Денисе, ти спілкуєшся зі злочинцями". – "Та що, мені на роботу не ходити? Там усі – злочинці" G

Чернишов: Іноді, щоб зрозуміти проблему, потрібно подивитися на неї і з іншого боку
Фото: Сергій Крилатов / Gordonua.com

Заступнику міністра юстиції України Денисові Чернишову, відповідальному за пенітенціарну систему, доводиться по роботі спілкуватися зі злочинцями. Про це він заявив у інтерв'ю головному редакторові видання "ГОРДОН" Олесі Бацман. За його словами, щоб обговорити якесь питання, іноді потрібно сказати: "Хлопці, вирішуймо разом проблему".

Заступник міністра юстиції України Денис Чернишов, який відповідає за пенітенціарну систему, розповів у авторській програмі головного редактора видання "ГОРДОН" Олесі Бацман на телеканалі "112 Україна", що зустрічав кримінальних авторитетів, які викликали у нього повагу.

"Чи зустрічали ви кримінальних авторитетів, які б у вас викликали повагу характером або принципами?" – запитала ведуча. "Так", – відповів Чернишов, але водночас відмовився озвучувати імена.

"І, до речі, у цьому є проблема. Мої колеги із силових структур кажуть: "Денисе, ти спілкуєшся зі злочинцями". – "Та що, мені на роботу не ходити? Там усі – злочинці". Але іноді, щоб зрозуміти проблему, потрібно подивитися на неї з іншого боку. Іноді, щоб обговорити якесь питання, потрібно сказати: "Хлопці, вирішуймо разом проблему", – продовжив заступник міністра юстиції.

Відповідаючи на запитання, чи траплялася історія з людиною, яка його вразила, Чернишов сказав: "Була одна історія, яка сталася задовго до мого приходу в Міністерство юстиції".

"У мене був товариш (він давно поїхав і живе в іншій країні), у нього теж був товариш, якого я знав, ми спілкувалися... Дуже ерудована людина, глибока, можна сказати мудра. У мого товариша був день народження, і він запросив нас до себе. Було літо. Ми посиділи біля столу, а потім товариш запропонував зіграти у водне поло. Ми зібралися біля басейну, почали знімати верхній одяг. І цей товариш теж зняв", – поділився спогадами заступник міністра юстиції.

За його словами, на тілі чоловіка були татуювання.

"Я почав згадувати все, що говорив, коли з ним спілкувався... Підійшов до нього: "Слухай, може, я щось не те сказав – ти мені вже пробач"... Він каже: "Денисе, заспокойся. Я ж розумію, що ти людина зовсім з іншого світу. Тому не напружуйся". Потім я дізнався, що починав він як політичний в'язень, а потім "зійшов" у кримінал. У підсумку його "стаж" – 18 років", – додав Чернишов.

Чернишов: Усі колонії та СІЗО в Україні курирує двоє кримінальних авторитетів. Читайте повний текст інтерв'ю

Дениса Чернишова призначили на посаду заступника міністра юстиції в жовтні 2016 року. Перед цим майже 20 років працював у банківській сфері, за освітою економіст.

Наприкінці 2016-го, після того як Кабінет Міністрів ліквідував Державну пенітенціарну службу і передав її повноваження у Мін'юст, Чернишов зайнявся питаннями реформування тюрем та ізоляторів.