МВФ не схвалив пенсійної реформи від Кабміну Гройсмана – ЗМІ

Гройсман особисто презентував пенсійну реформу у Верховній Раді
Фото: kmu.gov.ua

За даними джерел "Українських новин", у пенсійній реформі, розробленій Кабінетом Міністрів прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, представникам Міжнародного валютного фонду не сподобалося осучаснення пенсій на постійній основі та скасування оподаткування пенсій пенсіонерів, які працюють.

Представники Міжнародного валютного фонду (МВФ) не схвалили проект пенсійної реформи, яку підготував Кабінет Міністрів України на чолі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на власні джерела.

Висновок місії МВФ за результатами десятиденної роботи в Україні "не містить практично жодного позитивного відгуку про ініціативи Кабінету Міністрів".

Агентство зазначає, що МВФ виступив проти осучаснення пенсій на постійній основі та скасування оподаткування пенсій пенсіонерів, які працюють.

Міжнародному валютному фонду також не сподобалася "ініціатива, про яку уряд промовчав під час презентацій пенсійних змін". Мова йде про зниження коефіцієнта оцінки вартості року стажу з 1,35 до 1, "що призведе до зниження розміру пенсій на третину".

17 травня Кабмін схвалив проект пенсійної реформи, запропонований прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Документ подали на розгляд до Національної ради реформ, після обговорення та затвердження його передадуть до Верховної Ради України для голосування. Пенсійна реформа, зокрема, передбачає скасування обмежень на пенсії пенсіонерам, які працюють, скасування особливих умов виходу на пенсію, поступову ліквідацію дефіциту Пенсійного фонду та інше.

13 травня Гройсман заявив, що піде у відставку, якщо не проведе пенсійної реформи. На його думку, у Верховній Раді знайдуться голоси для ухвалення реформи, а кошти на її проведення з'являться завдяки детінізації економіки.

25 травня віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що Міністерство соціальної політики України "закрило та засекретило роботу над пенсійною реформою".