МЗС відреагувало на кадри руйнувань в Україні в передвиборчій пропаганді "Грузинської мрії"

У Києві побажали, щоб вибори у Грузії 26 жовтня відбулися в мирний і демократичний спосіб
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine / Facebook

Міністерство закордонних справ України відреагувало на використання керівною партією Грузії "Грузинська мрія" фотографій зруйнованих Росією українських міст у передвиборчій агітації.

МЗС назвало неприпустимим використання в політичній рекламі зображень "жахливих наслідків безжальної війни Росії проти України, страждань і крові тисяч невинних людей, руйнувань церковних святинь і культурного надбання людства".

"Грузинський народ може не боятися нової війни, допоки Україна чинить опір російській агресії. Страшна ціна цього опору – це також ціна миру у Грузії", – ідеться в заяві української дипломатії, яку опублікували у Facebook.

У Києві закликали ГМ утримуватися від використання теми агресивної війни проти України у внутрішньополітичній боротьбі й побажали, щоб парламентські вибори, заплановані на 26 жовтня, відбулися в мирний і демократичний спосіб, а грузинський народ продовжив стратегічний курс на приєднання до Євросоюзу й НАТО.

Сьогодні на вулицях Тбілісі з'явилася серія передвиборчих плакатів і відеоролик, у яких виборців закликають "обрати мир" і сказати "ні війні". Там зображення знищених російськими військами українських міст протиставляють кадрам церков, парків і нових автобусів у Грузії.

Кампанія викликала критику в соціальних мережах, а президентка Грузії Саломе Зарабішвілі назвала нові передвиборчі плакати "Грузинської мрії" виготовленими "у кузні КДБ".

Контекст:

Вибори в парламент Грузії відбудуться 26 жовтня 2024 року. За оновленим законодавством, президента країни також обиратимуть не всенародним голосуванням, а колегією виборників із 300 осіб, яка складається наполовину з депутатів парламенту й такої ж кількості делегатів регіонів.