На посаду голови ЦВК України розглядають кандидатуру голови Харківської ОДА Світличної

У жовтні 2016 року Світлична виграла конкурс на посаду голови Харківської ОДА
Фото: kharkivoda.gov.ua

Голову Харківської обласної державної адміністрації Юлію Світличну називають наближеною до глави Адміністрації Президента України Ігоря Райніна, пише "РБК-Україна".

На посаду голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) України розглядають кандидатуру голови Харківської обласної державної адміністрації Юлію Світличну, повідомило інтернет-видання "РБК-Україна" з посиланням на інформовані джерела.

У публікації йдеться, що Світличну називають наближеною до глави Адміністрації Президента України Ігоря Райніна.

Із листопада 2014 року Світлична була заступником голови Харківської ОДА, із 25 квітня 2016 року – першим заступником. Із 30 серпня вона виконувала обов'язки голови облдержадміністрації, після того як її попередника Райніна було призначено главою Адміністрації Президента. У жовтні Світлична виграла конкурс на посаду голови Харківської ОДА.

Головою ЦВК України з липня 2013 року є Михайло Охендовський. Членом Центрвиборчкому його було призначено в лютому 2004 року.

Семирічний термін повноважень не минув лише у двох членів ЦВК України: Катерини Березюк та Олега Діденка.

Президент України Петро Порошенко в червні 2016 року запропонував Раді призначити на посади у ЦВК 11 кандидатів: Аллу Басалаєву, Михайла Вербенського, Романа Гребу, Ольгу Желтову, Олега Конопольського, Світлану Кустову, Ольгу Лотюк, Віталія Плукаря, Євгена Радченка, Надію Синицю і Леонтія Шипілова. Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що в парламенті немає голосів для затвердження цих кандидатур.

Координатор виборчих програм громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська повідомила 17 січня 2018 року, що Порошенко під час зустрічі з представниками неурядових організацій пообіцяв найближчим часом подати до парламенту кандидатури нових членів ЦВК.