На Радбезі ООН Росія звинуватила Захід у "потуранні будь-яким діям Києва"

Небензя заявив, що в Україні "у найжорстокіший спосіб пригнічують інакомислення"
Фото: ЕРА

Західним політикам складно розібратися в "сюрреалістичному українському внутрішньополітичному житті", заявив постпред РФ в ООН Василь Небензя.

Захід "потурає" діям української влади. Про це 12 лютого на засіданні Ради Безпеки ООН, присвяченому виконанню Мінських угод, заявив постійний представник РФ в ООН Василь Небензя, виступ якого опублікував сайт представництва.

"Унаслідок абсолютного потурання західних держав будь-яким діям Києва у країні склалася стійка атмосфера беззаконня, процвітає екстремізм, махровий націоналізм, розпалюють ненависть до Росії, у найжорстокіший спосіб пригнічують іншомислення. Неготовність Києва до неухильного дотримання стандартів ОБСЄ протягом останніх років ставала все очевиднішою", – сказав він.

Звертаючись до представників Заходу, дипломат заявив, що вони не помічають того, що відбувається в Україні.

"Почасти, тому, що вам об'єктивно складно розібратися в нетрях сюрреалістичного українського внутрішньополітичного життя без перекладу та з перших рук, і ви продовжуєте користуватися заїждженими кліше про "демократичний вибір" і право на "світле майбутнє" в "сім'ї демократичних країн", лише зрідка ласкаво посварюючи Київ за відсутність прогресу у просуванні реформ і боротьбі з корупцією. Насправді ж, і це головне, ви свідомо ігноруєте обурливі порушення демократичних, та й просто цивілізованих норм і вакханалію беззаконня, брехні та неонацизму, що піднімає голову", – зазначив Небензя.

У рейтингу "Індекс демократії 2018", який склало видання The Economist, Україну розмістили на 84-му місці у списку зі 165 країн і двох територій, зарахувавши до "гібридних демократій". Росія у цьому рейтингу – серед "авторитарних режимів" і посідає 144-те місце.