Небензя заявив на засіданні Радбезу ООН, що Україна занурилася "у глибоку економічну кризу, безправ'я та беззаконня"

Небензя (на фото): Януковича змусили покинути Україну
Фото: ЕРА

Україна стала "сировинним придатком" Європейського союзу і постачальником робочої сили для ЄС, уважає постпред РФ при ООН Василь Небензя.

Після Євромайдану в Україні погіршилася економічна ситуація і порушують права людини. Про це 12 лютого на засіданні Ради Безпеки ООН, присвяченому виконанню Мінських угод, заявив постійний представник РФ в ООН Василь Небензя, засідання транслювало "Радіо Свобода".

Свою заяву російський дипломат зробив, говорячи про події Євромайдану на початку 2014 року.

"Тодішній президент [Віктор] Янукович підписав угоду з опозицією про мирне врегулювання кризи. Його майже відразу ж обдурили, змусивши в підсумку покинути Україну. Хто знає, можливо, якби він діяв так, як нинішня українська влада, або, скажімо, як лідери демократичних країн, що не соромляться використовувати силу проти маніфестантів, Україна не поринула б у глибоку економічну кризу, безправ'я та беззаконня", – сказав Небензя.

За його словами, Україна "виявилася сировинним придатком Євросоюзу і постачальником робочої сили на євроринок".

21 листопада 2013 року в Києві через відмову уряду підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом розпочався мітинг на Майдані, який переріс у масові протести по всій країні. Протестувальникам протистояли правоохоронні органи і найняті владою озброєні бандити (тітушки).

Закінчився Євромайдан наприкінці лютого 2014 року втечею Януковича в Росію і зміною влади. Новим президентом країни було обрано Петра Порошенка. 

9 лютого 2019 року Порошенко заявив, що країна подолала економічну кризу, спричинену агресією Росії.