"На українській землі буде новий центр економічного зростання у Європі". Зеленський поговорив із представниками великого бізнесу

6 вересня Зеленський відкрив торговельну сесію на Нью-Йоркській фондовій біржі
Фото: mkip.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський 6 вересня відкрив торговельну сесію на Нью-Йоркській фондовій біржі (NYSE) і виступив перед представниками бізнесу за допомогою відеозв'язку. Про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

Він зазначив, що проєкт українського відновлення стане "найбільшим економічним проєктом у Європі нашого часу", повідомила пресслужба Офісу президента. За словами президента, компанії ніде не знайдуть таких можливостей для вкладень, як зараз в Україні.

"Я закликаю вас планувати інвестиції вже зараз. Не чекаючи, коли ми дійдемо до нашої перемоги. Зверніть увагу: на сьогодні близько 80% нашої території вільні від ворога. Наші воїни, наш народ постійно збільшують цю кількість, щодня рухаючись до перемоги. Але перемога – це не тільки військовий шлях, це й економічний шлях. Наш бізнес робить свій внесок. Наш бізнес функціонує. І більша частина України вже зараз готова до реалізації нових бізнес-проєктів", – заявив президент.

Він зазначив, що зараз у Нью-Йорку перебуває українська урядова делегація на чолі з першою віцепрем'єркою міністеркою економіки Юлією Свириденко. Вона може презентувати компаніям галузі і проєкти для інвестицій, додав Зеленський.

За словами президента, перспектива для всіх бізнесів така, "що у будь-якому разі доведеться піти з Росії". Тому, за його словами, "вигідно прийти в Україну", бо саме "на українській землі буде новий центр економічного зростання у Європі".

"Ви можете запитати в мене: як іти в Україну зараз, коли війна триває? Я відповім вам: будь-яка компанія, яка матиме змогу поставити на свій продукт позначку Made in Ukraine, автоматично стане частиною історії української сміливості та перемоги", резюмував Зеленський. 

Контекст:

Пресслужба Мінкультури поінформувала, що варіанти інвестицій на суму понад $400 млрд подані на ресурсі AdvantageUkraine.com і охоплюють державно-приватні партнерства, приватизацію та приватні підприємства.