Начальника патрульної поліції Дніпра призначено заступником голови Нацполіції Дніпропетровської області

Голова Нацполіції Сергій Князєв призначив нового заступника начальника ГУ Нацполіції Дніпропетровської області
Фото: mvs.gov.ua

Новий заступник начальника Нацполіції з громадської безпеки Володимир Богоніс воював у складі батальйону "Дніпро-1".

Начальника патрульної поліції Дніпра Володимира Богоноса призначили виконувачем обов'язків заступника начальника Головного управління Національної поліції Дніпропетровської області з громадської безпеки. Про це повідомив голова Нацполіції Сергій Князєв, передає офіційний сайт відомства.

Наказ про вступ Богоноса на посаду набув чинності о 10 годині ранку 10 травня.

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк повідомив у Facebook, що Богоніс воював у зоні АТО і є патріотом.

"Категорично підтримую рішення глави Нацполіції Сергія Князєва. Я знаю Володю практично з початку війни. Познайомилися в Чермалику, під час активних бойових дій під Маріуполем. Він пішов на фронт добровольцем у складі батальйону "Дніпро-1", – написав він.

За словами Шкіряка, Богоніс є справжнім патріотом України.

"Буде нелегко, але часу на зволікання нема, багато часу втрачено. Місто і область потрібно негайно очистити від тітушні та різної сепаратистської сволоти", – підкреслив він.

У Дніпрі 9 травня під час проходження по місту колони Опозиційного блоку сталася масова бійка за участю поліцейських, у якій постраждали ветерани АТО, що вимагали прибрати червоні прапори. Свідки зазначили, що бійку почали не поліцейські, а "молодики спортивної статури", які з помаранчевими відмітками на грудях охороняли агітаційні намети Опозиційного блоку.

Генпрокурор України заявив, що під час заворушень у Дніпрі тітушки співпрацювали з поліцією.

Сьогодні вранці міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков підписав наказ про звільнення начальника Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області Ігоря Репешка, начальника міського управління поліції Дніпра Андрія Бідила та їхніх заступників із забезпечення громадської безпеки.

Заступник прокурора Дніпропетровської області Роман Токар заявив, що за фактом сутичок у Дніпрі 9 травня перевіряють усі версії подій. Серед них – причетність поліції до організації заворушень, а також установлення організаторів, які попередньо знімали тітушок.