Найближчим часом в Україні можуть заблокувати ще 100 сайтів із російською пропагандою – СБУ

Климчук: За останній рік було заблоковано приблизно 2 тис. фейкових акаунтів у соцмережах
Скриншот: Телеканал ICTV / YouTube

У 2018 році Служба безпеки України подала до Ради нацбезпеки і оборони для введення санкцій список майже із 200 сайтів, що пропагують російську ідеологію, повідомив генерал-майор Служби безпеки України, начальник департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Олександр Климчук.

Найближчим часом в Україні буде заблоковано ще 100 сайтів, які поширюють російську пропаганду. Про це в ефірі ICTV 11 лютого заявив генерал-майор Служби безпеки України, начальник департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Олександр Климчук.

"За останній рік було заблоковано приблизно 2 тис. фейкових акаунтів [у соцмережах], було подано до санкцій близько 200 сайтів, що пропагують російську ідеологію. У цьому році подано ще 100 сайтів, щодо яких найближчим часом указом президента буде введено в дію рішення Ради нацбезпеки і оборони. Ці сайти будуть заблоковані", – сказав Климчук.

15 травня 2017 року президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року про фізичних та юридичних осіб, проти яких вводять антиросійські санкції на строк від одного до трьох років.

У списку санкцій опинилися, зокрема, соцмережі "ВКонтакте" і "Одноклассники", сервіси Mail.Ru і "Яндекс", сайти російських антивірусних компаній "Лабораторія Касперського" і "Доктор Веб".

17 травня указ оприлюднили в "Урядовому кур'єрі", і він набув чинності. Ці сайти було заблоковано.

2 травня 2018 року РНБО ввела нові й розширила старі санкції проти громадян і юридичних осіб Росії, пов'язаних із російською агресією проти України. 22 червня Рада розширила санкційний список проти РФ до 1 тис. 762 фізичних та 786 юридичних осіб.