"Налаштований по-бійцівськи". Вітренко заявив, що буде боротися за посаду в уряді

Вітренко представляв Україну на газових переговорах
Фото: Юрій Вітренко - Yuriy Vitrenko / Facebook
Колишній виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко розповів, що зустрічався із президентом України Володимиром Зеленським після того, як у Верховній Раді України не підтримали його кандидатури на посаду віцепрем'єр-міністра – міністра енергетики.

Колишній виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко, якого депутати Верховної Ради України не підтримали на посаду віцепрем'єр-міністра – міністра енергетики, залишається відкритим до пропозицій щодо роботи в уряді. Про це 18 грудня він заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Якщо фракція ще раз мене запропонує, я не зможу сказати "ні". У мене є певні бійцівські риси, мене це не те що заводить, але коли ти вже ув'язався в якусь бійку, то треба доводити справи до кінця", – заявив Вітренко.

За його словами, після голосування в Раді його до себе викликав президент України Володимир Зеленський. Вітренко розповів, що це була не перша зустріч із главою держави, однак заявив, що неетично переказувати суть їхнього діалогу.

"Президент налаштований теж по-бійцівськи – загалом і до мене зокрема", – додав Вітренко.

Вітренко співпрацював із "Нафтогазом" із 2002 року. Він був радником керівників компанії, у 2004–2005 роках працював начальником одного з відділів НАК. 2014 року повернувся в "Нафтогаз", був директором із розвитку бізнесу, із 2018-го був виконавчим директором. Брав участь у Стокгольмському арбітражі, який задовольнив вимоги України у спорах із "Газпромом" про закупівлю та транзит російського газу. Він завершив роботу в компанії в липні 2020-го.

15 грудня він проходив співбесіду із президентом Володимиром Зеленським та депутатами від "Слуги народу". 17 грудня комітет Верховної Ради з питань енергетики та комунальних послуг не підтримав його призначення на посаду першого віце-прем'єра – міністра енергетики України. Того самого дня Рада відмовилася підтримати кандидатуру Вітренка. "За" проголосувало 186 народних депутатів за мінімально необхідних 226.

Парламент планує повернутися до цього питання в січні, розповів голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.