Наливайченко: Комісія при президентові повинна ухвалити рішення про припинення українського громадянства Насірова

Наливайченко: Закликаю НАБУ не зупинятися і розслідувати справу далі
Фото: spravedlyvist.com.ua

У разі, якщо підтвердиться наявність у відстороненого від виконання обов'язків голови Державної фіскальної служби Романа Насірова угорського та британського паспортів, його потрібно позбавити українського громадянства, заявив екс-глава Служби безпеки України (СБУ) і лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко.

Комісія при президентові України з питань громадянства повинна ініціювати позбавлення відстороненого від виконання обов'язків голови Державної фіскальної служби Романа Насірова українського громадянства, якщо буде доведено наявність у нього британського та угорського паспортів, про це заявив екс-глава Служби безпеки України (СБУ) і лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко.

"Комісія при президентові має ухвалити рішення про припинення українського громадянства Насірову. А потім – геть з посади за подвійне чи навіть потрійне громадянство", – переконаний Наливайченко.

На його думку, своїм тиском суспільство змусило українську владу і суд реагувати на "обурливі" факти корупції.

"Закликаю Національне антикорупційне бюро не зупинятися і розслідувати справу далі. Не забути про той період, коли Насіров як депутат Блоку Петра Порошенка очолював комітет Верховної Ради України з питань податкової та митної політики", – зазначив екс-глава СБУ.

Наливайченко нагадав, що США та Європейський союз пов'язували успіх у боротьбі з корупцією в Україні з вимогами Майдану, а також із залученням прямих іноземних інвестицій, необхідних для розвитку української економіки.

"Події останніх днів ще раз демонструють необхідність створення спеціалізованих антикорупційних судів. На цьому наголошують і США, і ЄС, вважаючи корупцію головним викликом для України", – підкреслив політик.

Про те, що Насіров, підозрюваний у нанесенні збитків державі у розмірі понад 2 млрд грн, має громадянство Великої Британії, 6 березня повідомила прес-служба Національного антикорупційного бюро. Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрій Перов заявив, що у Насірова також є громадянство Угорщини.

Сам Насіров заперечує наявність британського та угорського громадянства.