НАЗК запросило голову Держкіно України Іллєнка для пояснення видавання премій його двоюрідній сестрі

НАЗК викликає Іллєнка
Фото: FRESH PRODUCTION GROUP / Facebook

Нацагентство з питань запобігання корупції побачило в діях голови Держагентства з питань кіно Пилипа Іллєнка ознаки конфлікту інтересів.

Нацагентство з питань запобігання корупції (НАЗК) запросило для давання пояснень голову Держагентства з питань кіно (Держкіно) Пилипа Іллєнка. Про це повідомила прес-служба антикорупційного органу.

У НАЗК заявили, що Іллєнко у 2016–2017 роках ухвалював рішення в умовах конфлікту інтересів. Зазначають, що голова Держкіно видавав премії начальнику відділу державного регулювання кіновідеопрокату управління державного регулювання та реалізації кінопроектів Держкіно Марії Іллєнко, яка є його двоюрідною сестрою.

Агентство вбачає в цьому порушення закону щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

"Також вказане діяння містить ознаки адміністративного правопорушення, пов'язаного із корупцією, відповідальність за яке передбачено статтею 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення",  ідеться в повідомленні.

Іллєнко повинен прибути в НАЗК 25 січня об 11.00.

В агентстві зазначили, що неприбуття голови Держкіно не вплине на ухвалення подальших рішень і притягнення його до адміністративної відповідальності.

Іллєнко очолив Держкіно України 6 серпня 2014 року.