НАЗК зобов'язало Супрун провести службове розслідування щодо директора центру ендокринної хірургії Ларіна

Припис НАЗК зобов'язує Супрун провести розслідування
Фото: uacrisis.org

Директор Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин Олександр Ларін не повідомив у Міністерство охорони здоров'я про потенційний конфлікт інтересів. Національне агентство з питань запобігання корупції наказало в.о. глави МОЗ Уляні Супрун провести розслідування і розглянути питання про покарання.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло припис виконувачу обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляні Супрун про проведення службового розслідування стосовно директора Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин Олександра Ларіна, повідомляє прес-служба НАЗК 7 травня.

"За результатами проведеної перевірки агентство встановило, що директор науково-практичного центру, будучи посадовою особою юридичної особи публічного права, порушив вимоги ст. 28 закону України "Про запобігання корупції", а саме не повідомив Міністерство охорони здоров'я про наявність у нього потенційного конфлікту інтересів, пов'язаного з перебуванням у його підпорядкуванні протягом тривалого часу його дружини", – ідеться в повідомленні.

Припис НАЗК зобов'язує Супрун провести службове розслідування та розглянути питання про притягнення винної особи до відповідальності.