Нардепка Кравчук спрогнозувала, коли у Кривому Розі проведуть вибори мера

Кравчук: Найімовірніше, перша дата, на яку можна призначити вибори, – це кінець березня наступного року
Фото: sluga-narodu.com

Позачергові вибори мера Кривого Рогу Дніпропетровської області проведуть, імовірно, наприкінці березня 2022 року. Про це в коментарі "Інтерфакс-Україна" розповіла 16 серпня нардепка від "Слуги народу" Євгенія Кравчук.

Кравчук нагадала, що згідно з українським законодавством, чергові та позачергові вибори відбуваються в останню неділю жовтня або у березні.

а процедурою у жовтні це вже неможливо зробити, оскільки виборчий процес, зокрема формування комісій, стартує вже наприкінці серпня. Вибори призначаються через голосування у Верховній Раді, а до цього має бути виконана певна процедура  рішення міської ради Кривого Рогу, яка надсилає відповідно пакет документів до профільного комітету, потім це розглядає комітет і голосують народні депутати у залі Верховної Ради. Тому, найімовірніше, перша дата, на яку можна призначити вибори, – це кінець березня наступного року  27 березня", – сказала вона.

Контекст:

Чергові вибори мера Кривого Рогу відбулися восени 2020 року, їх виграв Костянтин Павлов, який тоді був радником попереднього міського голови Кривого Рогу Юрія Вілкула, балотувався від "Опозиційної платформи – За життя".

15 серпня Павлова знайшли застреленим на веранді його будинку у селі Вільне під Кривим Рогом, зброя лежала поруч. Поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці розглядають чотири версії загибелі Павлова: вбивство, самогубство, необережне поводження зі зброєю, а також доведення до самогубства. На записах відеокамер з місця події нікого, крім загиблого, поліція не побачила.