Нардеп Поляков заявив, що Рада прийме відставку Гонтаревої, щойно отримає подання президента

Поляков: Гонтареву могли вивести в наручниках із НБУ
Фото: Максим Поляков / Facebook

Верховна Рада не буде заслуховувати звіту глави НБУ Валерії Гонтаревої, повідомив народний депутат від фракції "Народного фронту" Максим Поляков.

Верховна Рада проголосує за відставку голови Національного банку України Валерії Гонтаревої, щойно отримає відповідне подання президента Петра Порошенка. Про це народний депутат від фракції "Народного фронту" Максим Поляков заявив в ефірі телеканала "112 Україна".

Він зазначив, що парламент не буде заслуховувати звіту глави НБУ.

За словами Полякова, якби Гонтарева не пішла з посади сама, цілком імовірно, що на неї б чекав арешт.

"Мітингувальники були біля її дому, я так розумію, були обшуки НАБУ, і Гонтарева чудово розуміє, що треба вчасно піти. На жаль чи на щастя, може бути, що її вивели б у наручниках із НБУ", – додав нардеп.

Він висловив переконання, що питання про обрання наступного глави НБУ будуть вирішувати кулуарно.

"Це будуть чергові якісь "договорняки", будуть шукати людину, яка буде виконувати ті чи інші вказівки", – заявив він.

10 квітня Гонтарева повідомила, що подала Порошенку заяву про відставку за власним бажанням із 10 травня, інших змін, за її словами, у правлінні НБУ поки не планують. Вона зазначила, що очікує на кандидатуру на посаду глави НБУ від президента найближчим часом.

Того ж дня представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко заявила журналістам, що Порошенко ще не ухвалив рішення щодо відставки глави НБУ.

Виконуватиме обов'язки глави НБУ з 11 травня перший заступник Гонтаревої Яків Смолій.