Народного депутата Ковальова виключили із фракції "Слуга народу"

Однопартійці підозрюють нардепа у держзраді
Фото: Олексій Ковальов – народний депутат / Facebook
Нардепа Олексія Ковальова виключили зі складу фракції "Слуга народу" у Верховній Раді. Про це 3 травня повідомила у Telegram спікерка фракції Юлія Палійчук.

"Народного депутата Олексія Ковальова виключено зі складу депутатської фракції політичної партії "Слуга народу" у Верховній Раді України", – ідеться у повідомленні.

28 квітня партія "Слуга народу" зупинила членство Ковальова у своїй фракції у ВР через підозру у державній зраді, а також звернулася до генеральної прокурорки України Ірини Венедіктової та голови Служби безпеки України Івана Баканова із закликом відкрити кримінальне провадження щодо нардепа.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Ковальов відомий тим, що придбав "4 канал"про це стало відомо 28 грудня 2021 року. Свій вибір він пояснив тим, що "4 канал", на його думку, "єдиний серед приватних мовників в Україні, рівновіддалений від усіх політичних та олігархічних груп".

купив на себе, точніше, на батьків, а батьки мені подарували. У нас є сімейний бізнес, який оформлений на батьків. Я сам юрист, тому вирішив зробити такий порядок правочину: батьки купили цей актив і подарували його мені", – розповів нардеп в інтерв'ю, яке вийшло 10 січня.

У середині квітня стало відомо, що нардеп наразі в окупованій Голій Пристані Херсонської областіяка входить у його виборчий округ, до того ж вирушив туди 28 лютого. На шлях він витратив два тижні, а 12 квітня до нього додому в Голу Пристань приїздили російські військові, провели обшук і "після спілкування поїхали". Він запевнив, що залишається "проукраїнським політиком" і "не зраджував інтересів держави", а до секретної інформації він не має доступу.

21 квітня Ковальов заявив у Facebook, що багато представників місцевого самоврядування поїхали й "намагаються зробити "зраду" з тими патріотами, які залишилися на місці і виконують свої прямі функціональні обов'язки". Він назвав тих, хто виїхав, "зрадниками своїх виборців", і додав: "Ми без вас тримаємо оборону і долаємо гуманітарну кризу".

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що не знає, чим займається Ковальов на окупованій російськими військами частині Херсонської області.