"Настав особливий момент". Єрмак повідомив про важливу зустріч із радниками з питань нацбезпеки США, Великобританії, Німеччини та Франції

Єрмак провів зустріч із Салліваном, Барроу, Плетнером і Бонном
Фото: Андрій Єрмак / Telegram

Глава ОП Андрій Єрмак розповів у Telegram 31 серпня, що під час візиту до США провів важливу зустріч із радниками з питань національної безпеки США, Великобританії, Німеччини та Франції.

Він наголосив, що з українського боку участь у переговорах також узяв міністр оборони Рустем Умєров.

Водночас делегацію США очолив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, Великобританії – радник із питань національної безпеки Тімоті Барроу, Німеччини – радник канцлера з питань зовнішньої політики і політики безпеки Єнс Плетнер, Франції – зовнішньополітичний радник президента Еммануель Бонн.

"Ми обговорили зусилля з подальшого зміцнення української протиповітряної оборони та захисту енергосистеми. Я наголосив на критичній важливості для України якомога швидше отримати необхідну зброю та спорядження, – написав Єрмак. – Зараз настав особливий момент, коли треба докласти максимум зусиль, щоб Україна перемогла. Важливо правильно використати цей момент".

За словами глави ОП, на зустрічі також говорили про розширення можливостей для спільного виробництва зброї та інвестиції союзників в оборонно-промисловий комплекс України.

"Ми докладно обговорили підготовку та процедуру подальшої імплементації Українського договору, який партнери України ухвалили під час 75-го саміту НАТО у Вашингтоні. Окрему увагу приділили реалізації формули миру. Я розповів про тематичні конференції, які мають відбутися найближчим часом", – наголосив Єрмак.

Контекст:

ЗМІ повідомляли 26 серпня, що Умєров і Єрмак готуються презентувати Білому дому список цілей на території країни-агресора Росії, по яких Україна могла б ударити американською далекобійною зброєю. Україна використає цей список як останню спробу переконати Вашингтон зняти обмеження, наголосило Politico.

30 серпня Єрмак і Умєров провели зустріч у Пентагоні з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Зокрема, вони обговорили цілі та плани України у війні проти РФ.

Президент України Володимир Зеленський неодноразово зазначав, що потрібні "далекобійні рішення" проти аеродромів, на яких стоять військові літаки, котрі країна-агресор РФ застосовує для атак коригованими авіабомбами.