Нацполіція порушила кримінальне провадження за фактом блокування залізниці в Конотопі

В акції бере участь нардеп Семен Семенченко
Фото: npu.gov.ua

Учасники блокади зупинили два вантажні потяги, заявили в поліції.

Порушено кримінальне провадження за фактом блокування залізничного сполучення в Конотопі Сумської області. Про це повідомили у прес-службі Національної поліції.

Як зазначають у відомстві, до правоохоронців звернулися працівники "Укрзалізниці" зі заявою про завдання збитків, спричинених зупинкою вантажних потягів.

"Народні депутати України, які разом зі своїми прихильниками влаштували протестну акцію в районі колієпроводу на проспекті Миру в Конотопі, зупинили два українські вантажні потяги. Один – на чотири хвилини, інший – більш ніж на годину", – запевняють у поліції.

З огляду на це поліцейські закликали учасників акції не перешкоджати руху поїздів.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій шляхом перешкоджання, що порушило нормальну роботу транспортну або створювало небезпеку для життя людей) Кримінального кодексу України, додали в прес-службі.

4 березня учасники торгової блокади Донбасу відкрили новий пост у місті Конотопі. Вони заявили, що планують до кінця місяця перекрити всі вісім основних залізничних прикордонних переходів, через які ведеться торгівля з Росією.

5 березня активісти з народними депутатами повідомили, що будуть зупиняти потяги, які прямують із РФ, перевіряти документи на вантаж і маршрут прямування.