НАЗК викликало голову Полтавської області для підписання протоколу про адмінпорушення. Він не з'явився вже кілька разів

Зеленський призначив Проніна керівником Полтавської ОВА 10 жовтня
Фото: Полтавська обласна державна адміністрація / Facebook

Національне агентство з питань запобігання корупції викликало голову Полтавської обласної військової адміністрації Філіпа Проніна для ознайомлення із протоколом про адміністративне правопорушення. Про це НАЗК повідомило 10 листопада.

"У зв'язку з неодноразовим ігноруванням запрошень НАЗК повідомляє голову Полтавської обласної державної адміністрації Філіпа Проніна про необхідність прибути 16-го або 17 листопада 2023 року на 11.00 для ознайомлення із протоколом про адміністративні правопорушення, передбачені ч. 1–2 ст. 172-7 КУпАП (неповідомлення про реальний конфлікт інтересів, вчинення дій або прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів)", – поінформували в агентстві.

У разі ще одного неприбуття до НАЗК занесуть у протокол відмову Проніна його підписувати. Водночас у НАЗК не уточнюють суті правопорушення, зафіксованого в документі.

Контекст:

Президент України Володимир Зеленський призначив Проніна керівником Полтавської ОВА 10 жовтня. Раніше він працював податковим і фінансовим аналітиком, був фахівцем у Державному комітеті фінансового моніторингу України, пізніше – заступником директора департаменту фінансових розслідувань у Державній службі фінансового моніторингу України, зазначено у його біографії на сайті АРМА.