НБУ просить правоохоронців "звернути увагу" на "Національний корпус" через плани щодо нової блокади "Сбербанка"

"Національний корпус" блокував відділення російських банків у березні
Фото: EPA

Партія "Національний корпус", створена на базі цивільного корпусу "Азов", заявила, що з 10 квітня відновить блокування банків з російським капіталом на території України. У Національному банку України вважають, що це дестабілізує всю фінансову систему.

Національний банк України закликав правоохоронні органи "звернути увагу на численні протиправні дії військово-політичного угруповання "Національний корпус", яке систематично дестабілізує роботу банків із державним російським капіталом". Таку заяву регулятор розмістив на своєму сайті.

"Подібні дестабілізуючі дії щодо функціонування банківської системи суперечать тим зобов'язанням, які взяла на себе наша країна, підписавши Лист про наміри від 29 березня 2017 року з МВФ", – заявила голова НБУ Валерія Гонтарева стосовно погроз щодо блокування банків.

Після запровадження санкцій проти "дочок" російських банків партія "Національний корпус", створена на базі цивільного корпусу "Азов", заявила про тимчасове призупинення блокади відділень "Сбербанка России" з 27 березня. Водночас "Нацкорпус" анонсував "наступний етап банківської блокади".

Пізніше "Національний корпус" попередив, що з 10 квітня відновить блокування банків з російським капіталом на території України.

6 квітня "Нацкорпус" блокував виїзд голови Нацбанку Гонтаревої на роботу. Дівчата з націоналістичної політсили перегородили Гонтаревій шлях до машини і почали ставити їй запитання про діяльність в Україні російських банків. На будівлях поруч із будинком, де живе голова НБУ, учасники акції написали "вбивця", "спільниця" та "злодійка".