"Не дай боже влада дозволить цим хлопам працювати". Данілов звернувся до депутатів Миколаєва через відкриття мережі російських супермаркетів

Mere планує відкрити 40 магазинів по всій країні до кінця року
Фото: mere.in.ua

Робота в Миколаєві мережі супермаркетів Mere (проєкт російської мережі "Светофор") неможлива, це "суто провокаційні речі". Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов 15 червня під час пресконференції на форумі "Україна 30. Економіка без олігархів", передає кореспондент видання "ГОРДОН".

Учора, 14 червня, директор із розвитку Mere в Україні Артем Хоменко розповів про відновлення роботи супермаркету в Миколаєві та плани відкрити ще 40 магазинів по всій країні до кінця року.

Секретаря РНБО попросили прокоментувати цю інформацію. Він заявив, що це неперевірені дані.

"Уявляєте на сьомому році війни [з Росією] появу тут російського дискаунту? Як це взагалі можливо, це суто провокаційні речі. Якщо не дай боже якась міська влада дозволить цим хлопам працювати, повірте, у нас вистачить розуміння, що це робити неможливо. Нехай у себе там, у них багата територія, є де розвиватися. Хабаровськ, нехай туди їдуть і розвивають дискаунтери. Якщо міська влада буде надавати преференції російському бізнесу, якщо мова йде про Миколаївську міськраду, до мера і депутатів дуже швидко будуть застосовані [заходи], тому що без дозволу цього зробити не можна", – прокоментував Данілов.

Контекст:

Наприкінці 2020 року в Україні відкрили перший магазин Mere – у Миколаєві. Однак магазин незабаром закрився. Хоменко говорив, що це сталося через тимчасові проблеми з товарами.

Виходом Mere на український ринок і розвитком мережі займається ТОВ "Альянстрейдсервіс", зареєстроване 18 липня 2019 року. Бенефіціаром компанії вказано товариство з обмеженою відповідальністю "НСКТрейд", зареєстроване в Мінську. Кінцевим бенефіціаром указано засновника російської мережі дискаунтерів "Светофор" Сергія Шнайдера.

За межами Росії "Светофор" розвивається під брендом Mere. Чотири магазини мережі працюють у Німеччині. Також Mere відкриваються в Латвії, Литві, Естонії, Польщі, Сербії. У планах – Іспанія, Франція, Греція і Великобританія.