"Не дозволю перетворити Раду на плацдарм для виборчих кампаній". Парубій пригрозив вимикати депутатам мікрофони за передвиборчу агітацію

Парубій: Я впевнений, що зал зі мною погодиться і підтримає
Фото: rada.gov.ua

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій підкреслив, що 10-та сесія Ради VIII скликання відбудеться у складних умовах через призначені на березень президентські вибори.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій має намір вимикати мікрофони в сесійній залі народним депутатам, які будуть займатися передвиборчою агітацією під час обговорення законопроектів. Про це він сказав 5 лютого на відкритті 10-ї сесії Верховної Ради VIII скликання, повідомляє кореспондент інтернет-видання "ГОРДОН".

Парубій наголосив, що сесія відбудеться у складних умовах через призначені на березень президентські вибори. Він додав, що потрібно забезпечити стабільність роботи парламенту.

"Коли я буду бачити як голова Верховної Ради України, що під час обговорення проектів законів хтось не обговорює закон, а веде передвиборчу агітацію, я буду вимикати мікрофон. Я впевнений, що зал зі мною погодиться і підтримає. Я не дозволю перетворити Верховну Раду України на плацдарм для виборчих кампаній", – заявив спікер.

На відкритті народні депутати, члени Кабміну та інші присутні традиційно заспівали гімн України.

"Перед нами стоїть низка надважливих завдань: захистити незворотність європейського вибору України, закріпити в Конституції рух Української держави до членства в НАТО і ЄС, продовжити зміцнення національної безпеки, захистити наш інформаційний простір та утвердити українську мову", – зазначив Парубій.

Вибори президента в Україні призначено на 31 березня 2019 року. Виборча кампанія стартувала 31 грудня 2018 року.

У Центральній виборчій комісії заявили, що документи для реєстрації кандидатами у президенти України на вибори 31 березня подало 90 осіб. Станом на 4 лютого ЦВК зареєструвала 30 кандидатів у президенти.