"Не варто пропонувати Україні компроміси із совістю, суверенітетом, територією та незалежністю". Зеленський виступив на саміті G20. Відео

Зеленський презентував на саміті українську "формулу миру"
Фото: president.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський виступив перед учасниками саміту "Великої двадцятки", який відбувається на Балі в Індонезії. Відео опубліковано на YouTube-каналі Офісу президента 15 листопада.

Зеленський, зокрема, розповів учасникам саміту про українську "формулу миру", яку він уже пропонував на засіданні Генасамблеї ООН восени.

Він назвав українські пропозиції, серед яких – радіаційна і ядерна безпека; продовольча безпека; енергетична безпека; звільнення всіх полонених, а також депортованих Росією українців; виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку; виведення російських військ і припинення бойових дій; протидія екоциду; повернення справедливості; недопущення ескалації та фіксація закінчення війни.

"Не варто пропонувати Україні компроміси із совістю, суверенітетом, територією та незалежністю. Ми поважаємо правила і ми люди слова. Україна завжди була лідером миротворчих зусиль і світ це бачив. І якщо Росія каже, що нібито хоче закінчити цю війну, хай доведе це діями", – заявив президент України.