"Немає ніякої "срібної кулі". Остін розповів, що потрібно Україні для здобуття переваги на полі бою

Остін: Жодна окрема потуга не зможе змінити ситуації. Жодна система не покладе край нападу Путіна. Важливо те, як Україна дає відсіч
Фото: ЕРА

Щоб здобути перевагу на полі бою, Україні потрібен сукупний ефект усіх військових спроможностей. Про це міністр оборони США Ллойд Остін сказав під час виступу в Дипломатичній академії МЗС України в Києві 21 жовтня, повідомляє "Укрінформ"

"Немає ніякої "срібної кулі". Жодна окрема потуга не зможе змінити ситуації. Жодна [збройна] система не покладе край нападу [нелегітимного президента РФ Володимира] Путіна. Важливо те, як Україна дає відсіч. Важливим є сукупний ефект ваших військових спроможностей, і потрібно зосередитися на тому, що працює", – заявив він. 

Остін наголосив, що США й надалі захищатимуть право українського народу жити в безпеці й свободі. 

"Цілі Америки залишаються ясними, досяжними й принциповими. Ми прагнемо вільної й суверенної України, здатної захистити себе від російської агресії сьогодні й стримати її в майбутньому", – цитує його "Інтерфакс-Україна"

Контекст:

Глава Пентагону приїхав у Київ 21 жовтня з неоголошеним візитом. Перебуваючи в столиці, він повідомив про надання Україні пакету допомоги на $400 млн. Остін зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським і міністром оборони Рустемом Умєровим. Глава Пентагону підтвердив підтримку США й зазначив, що приїхав у Київ у "критичний період війни"

Під час виступу в Дипломатичній академії він сказав, що те, як закінчиться війна країни-агресора РФ проти України, впливатиме на визначення траєкторії глобальної безпеки у XXI столітті. "Майбутнє Європи на кону. Сила НАТО на кону. І безпека Америки під загрозою", – зазначив він.