Ніхто ніколи не зможе втягнути Білорусь у війну проти України – Порошенко

Порошенко: Лінія Київ Мінськ це вісь добра, дружби і миру
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко заявив, що отримав від президента Білорусі Олександра Лукашенка тверде запевнення, що Україну та Білорусь ніхто не посварить.

Україна та Білорусь спільними зусиллями ефективно протидіють сучасним викликам, насамперед у сфері безпеки. Про це заявив у Чорнобилі президент України Петро Порошенко під час спільного з президентом Білорусі Олександром Лукашенком виступу, який транслювали у Facebook глави української держави.

"Я впевнений, що українсько-білоруський кордон був, є і завжди буде кордоном дружби, кордоном добросусідства, кордоном нашого надійного партнерства, наголошую, кордоном миру. І ніхто ніколи Україну та Білорусь не посварить. Я отримав тверде запевнення від президента Білорусі. Ніхто ніколи не зможе втягнути Білорусь у війну проти України. Цього не допустить миролюбний народ Білорусі та високодостойний президент", – сказав він.

Президент України зазначив, що високо цінує дружбу і співробітництво з Білоруссю, а "лінія Київ – Мінськ" є "віссю добра, дружби та миру".

Порошенко нагадав, що проти України ведуть неоголошену війну.