"Ніхто нічого не забуде". Власник "Хортиці" заявив, що за кримінальною справою проти нього стоїть затриманий сьогодні ексрадник ОП

Черняк: Іншим корупціонерам – приготуватися
Фото: Евгений Черняк / Facebook

Власник одного з найбільших алкогольних холдингів України Global Spirits (бренд "Хортиця") Євген Черняк 2 квітня в Telegram заявив, що за кримінальною справою проти нього стоїть ексрадник Офісу президента, про затримання якого сьогодні повідомило НАБУ.

Правоохоронці не називають імені ексрадника ОП, який проходить у справі, проте нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко стверджує, що це Артем Шило.

"Усі кримінальні справи проти нашої компанії підписано особисто цим тиловим корупціонером. Вигадані й не вручені підозри, більше ніж 100 обшуків, тиск, зафіксований на відео, аудіо, залякування – і жодного доказу, жодного порушення за весь період вигаданої справи. З першого дня цієї корупційної маячні, яка відбувається з українською компанією, інвестором в економіку, найбільшим платником податків галузі та її людьми, я попереджав публічно, що закінчиться для ініціаторів усе так, як і для наглядачів [експрезидента України, втікача Віктора] Януковича, – в'язницею", – написав Черняк.

За його словами, окрім Global Spirits, під тиском аналогічних кримінальних проваджень – ще 400 українських бізнесів, але "тепер точно стане легше".

"Справедливість є, просто за неї треба боротися... НАБУ і САП дякую за справедливість і закон – це те, про що просить зараз увесь український бізнес. Шила в мішку не приховаєш: це не єдина організована злочинна група, якою він керував, іншим корупціонерам – приготуватися. Ніхто нічого не забуде й не проґавить, усе буде за законом, не швидко, але точно!" – резюмував Черняк.

У коментарях до свого поста Черняк уточнив, що мав на увазі саме Шила.

Контекст:

За інформацією "Економічної правди", Шило – колишній начальник Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України. У СБУ почав працювати з 2012 року, з 2016 року – у департаменті протидії кіберзлочинності. 2021 року звільнився із СБУ і став радником Офісу президента, пише видання.

29 грудня минулого року СБУ повідомила, що Черняка і шістьох топменеджерів групи компаній підозрюють у фінансуванні збройної агресії Росії. За даними слідства, незважаючи на повномасштабне вторгнення, його компанії й надалі вели бізнес із РФ.