"Новий антирекорд за кількістю нардепів". Рада позбавила мандата Арістова, який відпочивав на Мальдівах

Арістов вирішив скласти мандат після повідомлень ЗМІ про його відпочинок у середині липня на Мальдівах
Фото: Юрій Арістов / Facebook
Верховна Рада України на засіданні 27 липня підтримала проєкт постанови №9530 про припинення депутатських повноважень нардепа від "Слуги народу" Юрія Арістова. Про це в Telegram проінформував народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк.

За відповідний документ проголосувало 320 нардепів.

"Новий антирекорд за кількістю нардепів у парламенті – 402", – написав Железняк.

Контекст:

24 липня журналісти "Слідства.Інфо" з посиланням на джерела повідомили, що заступника голови парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, нардепа від "Слуги народу" Юрія Арістова в середині липня помітили на Мальдівах у п'ятизірковому готелі Waldorf Astoria Maldives. Цю інформацію підтвердили в готелі. У ЗМІ постало питання, на яких підставах 48-річний депутат перетнув український кордон і чи робочою була його поїздка на Мальдіви.

У "Слузі народу" після публікації ініціювали питання негайного припинення членства Арістова у фракції.

25 липня голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що Арістов вирішив скласти мандат.

26 липня СБУ повідомила про проведення обшуків в Арістова. За даними спецслужби, нардеп відпочивав на Мальдівах під виглядом "службового відрядження". Під час обшуків у депутата виявили закордонний паспорт із позначкою про виїзд на Мальдіви. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу (службове підроблення).

Того ж дня в Раду внесли постанову про позбавлення мандата нардепа Арістова.