"Новини гарні". Фукс розповів про стан здоров'я Кернеса

17 вересня Кернеса госпіталізували у клініку "Шаріте"
Фото: Геннадий Кернес / Facebook

Бізнесмен Павло Фукс висловив надію, що мер Харкова Геннадій Кернес, у якого раніше виявили коронавірусну інфекцію COVID-19, за тиждень "передасть усім привіт".

Мер Харкова Геннадій Кернес, який із середини вересня перебуває в німецькій клініці, одержав негативний результат тесту на корнавірусну інфекцію COVID-19. Про це 2 жовтня повідомив у Telegram український бізнесмен, друг Кернеса Павло Фукс.

"Новини гарні. Сьогодні він одержав негативний тест на COVID-19. Сподіваємося, що за тиждень Геннадій Адольфович передасть усім привіт", – повідомив Фукс.

Фукс супроводив публікацію фотографією дружини Кернеса Оксани Гайсинської.

"На фото Оксана Гайсинська. Вона щойно вийшла з палати Геннадія Кернеса", – зазначив він.

Кернеса госпіталізували в одну з харківських лікарень 10 вересня. Директор департаменту з питань інформації та зв'язків із засобами масової інформації Юрій Сидоренко заявляв, що через поранення, яке Кернес дістав 2014 року, і на тлі COVID-19 меру стало гірше. Чуток про кому, інсульт та під'єднання міського голови до апарата ШВЛ у мерії не підтверджували. 2 жовтня в міськраді Харкова повідомили, що життю Кернеса нічого не загрожує.

У ніч на 17 вересня Кернеса доправили в аеропорт "Берлін-Шенефельд" у Німеччині і госпіталізували у клініку "Шаріте". Його пасинок Родіон Гайсинський того самого дня повідомив, що стан здоров'я політика стабільний, 18 вересня він написав, що Кернес почувається набагато краще.

23 вересня партія "Блок Кернеса – Успішний Харків" висунула Кернеса кандидатом на посаду мера Харкова на майбутніх місцевих виборах.