Новинський про можливі санкції РНБО: Я нічого не боюся, я боюся тільки Бога

Вадим Новинський: Я впевнений у своїй правоті і точно знаю, що нічого протизаконного не роблю
Фото: Вадим Новинский / Facebook

За інформацією видання "Апостроф", наступного тижня на засіданні Ради національної безпеки і оборони можуть ввести санкції проти позафракційного нардепа Вадима Новинського.

"Уже найближчими днями Банкова може піти на ескалацію конфлікту з [бізнесменом] Рінатом Ахметовим. Як стало відомо "Апострофу", із цією метою вже наступного тижня під час засідання Ради національної безпеки і оборони можуть бути запроваджені санкції проти нардепа Вадима Новинського. Очевидно, що таким чином на Банковій розраховують "підчепити" Ахметова Новинський є його бізнес-компаньйоном по найбільшій гірничо-металургійній компанії країни "Метінвесту", зазначають у публікації.

Новинський у коментарі виданню заявив, що санкцій не боїться.

"Я нічого не боюся, я боюся тільки Бога. Санкцій я точно не боюся. Я впевнений у своїй правоті і точно знаю, що нічого протизаконного не роблю. Санкції можуть робити якийсь дискомфорт, але нічого страшного проживемо і з цими санкціями. Якщо влада вважає, що нас такими загрозами можна залякати, то вона глибоко помиляється. Ніхто не братиме під козирок, коли владі щось спаде на думку", наголосив політик.

Контекст:

Основними акціонерами "Метінвесту" є група СКМ Ріната Ахметова (71,24%) та "Смарт-Холдинг" Вадима Новинського (23,76%), які спільно керують компанією.