ОАСК відмовив у задоволенні 20 позовів від партії Пальчевського

25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори
Фото: depositphotos.com

Окружний адмінсуд Києва відмовив у задоволенні позовів представників партії "Перемога Пальчевського", які просили визнати такими, що не відбулися, чергові вибори київського міського голови й депутатів Київської міськради.

Окружний адміністративний суд Києва розглянув 20 позовів від кандидатів у депутати Київської міськради від партії "Перемога Пальчевського" та від кандидата в мери Києва Андрія Пальчевського й відмовив у задоволенні позовних вимог. Про це 2 листопада повідомила пресслужба ОАСК.

Серед вимог було зазначено: визнати протиправними дії Деснянського, Подільського, Печерського, Шевченківського, Дніпровського, Голосіївського, Дарницького, Солом'янського, Святошинського, Оболонського тервиборчкомів Києві. Суд просили встановити, що чергові вибори київського міського голови та депутатів до Київської міської ради 25 жовтня не відбулися.

У суді повідомили, що позивачі не надали жодних доказів, які б свідчили про ймовірні порушення Виборчого кодексу, про які йшлося в позовах.

"Також позивачами не подано до суду доказів щодо порушення порядку встановлення підсумків голосування на місцевих виборах, не надано доказів подання ними зауважень під час складання і підписання протоколу підрахунку голосів", – уточнили в ОАСК.

Офіційних результатів виборів не опубліковано, однак за даними екзитполу студії Савіка Шустера і телеканала "Україна 24", "Перемога Пальчевського" не проходить до Київської міськради, а сам Пальчевський на виборах мера Києва посів шосте місце, набравши 4,81% голосів.

Політолог Сергій Таран 29 жовтня повідомив, що в низці київських тервиборчкомів відбувалася масова спроба протягнути Пальчевського завдяки донорству "Опозиційної платформи – За життя".

25 жовтня по всій території України, окрім анексованого Криму й окупованих районів Донецької та Луганської областей, відбулися місцеві вибори. Громадяни України обирали міських, сільських і селищних голів, а також депутатів обласних, районних, міських, сільських і селищних рад. Вибори вперше провели згідно з новим Виборчим кодексом – за пропорційною системою з відкритими списками. За інформацією Центрвиборчкому України, явка становила 36,88%.