Обшуки в квартирі Марушевської не проводилися – Генпрокуратура

У ГПУ заперечують проведення обшуку в квартирі Марушевської (на фото)
Фото: radiosvoboda.org

Прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган зазначила, що Генпрокуратура розслідує дії чиновників Одеської митниці з листопада 2015-го по листопад 2016 року, і в межах досудового розслідування було проведено більше ніж 60 обшуків, але в екс-голови Одеської митниці Юлії Марушевської обшуків не було.

Правоохоронці не проводили обшуків у квартирі екс-голови Одеської митниці Юлії Марушевської. Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.

Вона уточнила, що Генпрокуратура розслідує дії чиновників Одеської митниці з листопада 2015-го по листопад 2016 року.

"Перевіряється підозра, що, діючи за попередньою змовою, в інтересах третіх осіб, вони, можливо, дозволяли занижувати вартість товарів, що проходили розмитнення. Відповідно, розмір мита, яке стягувалося в бюджет, також занижувався. Унаслідок злочинних дій завдано збитків державі на суму 6,92 млн грн", – пояснила Сарган.

Вона додала, що в межах досудового розслідування одночасно проведено понад 60 обшуків на території Київської, Одеської та Львівської областей.

"Обшуки в помешканні Юлії Марушевської не проводилися", – підсумувала вона.

Сьогодні, 3 березня, екс-голова Одеської митниці Юлія Марушевська повідомила, що співробітники Служби безпеки України і Генеральної прокуратури намагаються провести обшуки в її помешканні. Вона додала, що перебуває за межами України.

Марушевська очолила Одеську митницю в жовтні 2015 року. Після відставки голови Одеської облдержадміністрації Михайла Саакашвілі 7 листопада 2016 року голова обласної митниці сказала, що, мабуть, їй "також доведеться робити кардинальні кроки".