"Очікуємо поповнення". Холодницький розповів, що в САП почнуть працювати чотири нові прокурори

Холодницький розповів про нових прокурорів САП
Фото: Назар Холодницький / Facebook

Кількість кримінальних проваджень під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 2017 року зросла більше ніж у два рази, повідомив керівник відомства Назар Холодницький.

На початку 2018 року в Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру прийдуть працювати чотири нові прокурори. Про це у Facebook написав керівник відомства Назар Холодницький.

"Гарно, що ми незабаром очікуємо поповнення – чотирьох нових прокурорів САП, відібраних за результатами складного конкурсу, який учора закінчився", – написав Холодницький.

Він додав, що кількість кримінальних проваджень під процесуальним керівництвом САП 2017 року зросла більше ніж у два рази.

Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру було створено у вересні 2015 року. Відомство має виконувати такі функції: нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування, що здійснює Національне антикорупційне бюро, підтримка державного обвинувачення у відповідних провадженнях і представництво інтересів громадян або держави в суді у випадках, пов'язаних із корупційними правопорушеннями.

В інтерв'ю виданню "Цензор.НЕТ", яке вийшло 15 жовтня, Холодницький заявляв, що Генпрокуратура хоче скоротити штат його відомства на 10%.

"Я написав листа про збільшення штату. Мені було відмовлено. Хоча бюджет 2017–2018 років розраховано на ту кількість, яку я прошу. Із 45 посад хочуть п'ятьох людей скоротити. Ще є сім вакансій, тобто у нас залишиться тільки дві вакансії", – сказав Холодницький.

7 грудня Верховна Рада скасувала норму закону "Про прокуратуру", згідно з якою загальна чисельність працівників органів прокуратури з 1 січня 2018 року має становити 10 тис. осіб. Нова норма передбачає, що кількість працівників органів прокуратури має становити не більше ніж 15 тис. осіб. Президент Петро Порошенко підписав документ 26 грудня.