Офіс президента спростував інформацію про нібито готовність Зеленського до припинення вогню вздовж нинішньої лінії фронту

В ОП відреагували на заяву ЗМІ
Фото: depositphotos.com

Умови, за яких Україна погодиться на припинення вогню на фронті, чітко вказано у формулі миру. Про це заявили в Офісі президента України, коментуючи для ЗМІ статтю італійського видання Corriere della Sera щодо умов припинення вогню, на які нібито може погодитися президент Володимир Зеленський.

"У нас є формула миру, там абсолютно чітко вказано те, як Україна бачить справедливий мир, і саме на такій основі тривають перемовини з партнерами щодо посилення позицій України", – заявив радник президента України з комунікацій Дмитро Литвин.

Він зазначив, що план перемоги України, який цими днями презентували Великобританії, Франції, Італії та Німеччині, є інструментом, щоб підштовхнути ситуацію до реалізації формули миру.

9 жовтня Corriere della Sera опублікувало статтю, у якій ідеться, що Зеленський був би готовий до припинення вогню за нинішньою лінією без визнання нового офіційного кордону в обмін на деякі зобов'язання Заходу. Зокрема, це гарантії безпеки з боку США на зразок тих, які американці надали Японії, Південній Кореї та Філіппінам, а також запевнення щодо швидкого вступу в Європейський союз.

Контекст:

Україна в листопаді 2022 року презентувала свою формулу миру, яка містить 10 пунктів. Одним із головних її положень є виведення російських військ з усієї території України в межах міжнародно визнаних кордонів.