Офіс президента України склав довгий список кандидатів на посаду прессекретаря Зеленського – Подоляк

Мендель залишиться працювати в Офісі президента України
Фото: depositphotos.com

Офіс президента України склав довгий список кандидатів на посаду прессекретаря президента України Володимира Зеленського. Про це сказав у коментарі "Українській правді" 14 травня радник глави ОП Михайло Подоляк.

"Щодо нового прессекретаря, безумовно, уже є певний перелік потенційних кандидатур. Скажімо так, long-лист. Але остаточного рішення, зрозуміло, поки немає. У цей час проходять попередні зустрічі з потенційними кандидатами, проводимо відповідні співбесіди", – розповів він.

За словами Подоляка, людина, яка буде прессекретарем Зеленського, має "вповні відповідати вимогам до дещо скорегованого функціонала на цій посаді".

Контекст:

Низка українських ЗМІ 30 квітня повідомила, що Юлія Мендель написала заяву про звільнення з посади прессекретаря президента України. За даними "Страны", вона пише заяву вже втретє (два минулі рази її не підписали).

Подоляк підтвердив, що Мендель іде з посади прессекретаря Зеленського, але залишиться в Офісі президента. Вона займеться роботою з іноземними ЗМІ.

Мендель стала прессекретаркою Зеленського в червні 2019 року, вигравши конкурс на цю посаду (у ньому брало участь приблизно 4 тис. осіб).