"Гарний привід". Мендель заявила, що Великдень може допомогти активізувати процес обміну полоненими

За словами Мендель, поки процес обміну полоненими заблоковано
Фото: Юлія Мендель / Facebook

Прийдешній Великдень може стати гарним приводом для активізації зусиль щодо обміну полоненими у форматі "всіх на всіх". Про це в ефірі телеканала "Дом" заявила прессекретарка президента України Юлія Мендель.

"Загалом, звичайно ж, є дуже багато пунктів, які потрібно виконати. І один із дуже важливих  це те, що було розпочато у 2019 році, але той процес, який зараз, на жаль, заблоковано, – це процес обміну "всіх на всіх". Теж домовленість дуже важлива. Давайте згадаємо, що незабаром Великдень, це гарний такий привід для того, щоб, можливо, активізувати процес обміну", – сказала прессекретарка президента.

Контекст:

Останній обмін утримуваними особами відбувся 16 квітня 2020 року. Бойовики звільнили 20 осіб, українська влада передала їм 14. У грудні представник Донецької області в українській делегації у тристоронній контактній групі з урегулювання конфлікту на Донбасі, журналіст Сергій Гармаш розповідав, що окупанти блокують обмін.

У лютому українська омбудсменка Людмила Денісова заявляла, що переговори стосовно обміну утримуваними особами між Україною і Росією практично заморожено через позицію Російської Федерації.