Охорона Трампа бачила стрілка за кілька хвилин до замаху і навіть встигла його сфотографувати – ЗМІ

Охорона застрелила Крукса після того, як він відкрив вогонь
Фото: ЕРА

Снайпер із групи охорони передвиборчого мітингу кандидата у президента від Республіканської партії Дональда Трампа в Пенсильванії бачив стрільця перед замахом. Про це 17 липня повідомляє CBS News із посиланням на джерело у правоохоронних органах.

Снайпер сказав, що встиг сфотографувати стрільця, коли він дивився у приціл за кілька хвилин до замаху. Джерело розповіло, що в будівлі, з якої стріляв Томас Метью Крукс, перебувало троє снайперів із групи, котра підтримувала безпеку Трампа.

Інформацію про те, що він дивиться у приціл, передали в командний пункт. Снайпер, який сфотографував стрільця, встиг викликати підкріплення, стверджує телеканал. У відповідь на це двоє місцевих поліцейських спробували потрапити на дах будівлі, де перебував Крукс.

За даними CBS News, шериф округу Батлер Майкл Слуп раніше заявляв, що туди піднявся один неозброєний офіцер, якого Крукс узяв на приціл. Майже одразу після цього він відкрив стрілянину по учасниках мітингу і Трампу, ідеться в повідомленні.

Контекст:

13 липня під час виступу Трампа на передвиборчому мітингу в Пенсильванії прогриміли постріли, після чого його швидко вивели зі сцени співробітники спецслужби. Одна з куль зачепила вухо експрезидента.

Унаслідок інциденту один із відвідувачів мітингу, пожежник за фахом, загинув, ще одну людину було тяжко поранено. Стрілка ліквідували. Ним виявився уродженець штату, 20-річний Крукс. За даними правоохоронців, він використав для замаху на Трампа напівавтоматичну гвинтівку AR-15, яка належить його батькові.

Чинний президент США Джо Байден засудив замах і заявив, що "молиться за Трампа". Світові лідери також висловили солідарність із Трампом. Трамп розповів у соцмережі про своє поранення і заявив, що "ніколи не здасться". Після цього, 15 липня, Республіканська партія офіційно висунула його кандидатом у президенти США.