Окружний адмінсуд Києва 15 лютого розгляне по суті позов Мосійчука до Супрун

Супрун усунули від виконання обов'язків міністра 5 лютого, а 14 лютого поновили на посаді
Фото: kmu.gov.ua

Засідання з розгляду позову нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука до виконувача обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун розпочнеться 15 лютого о 14.00, заявив суддя-спікер Окружного адміністративного суду Києва Богдан Санін.

Окружний адміністративний суд Києва 15 лютого розгляне по суті позов нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука до виконувача обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун, заявив на брифінгу 14 лютого суддя-спікер суду Богдан Санін, передає кореспондент "ГОРДОН".

"Що означає розгляд справи по суті? Позовну заяву, яку було подано безпосередньо позивачем, у якій він аргументує підстави звернення до суду. Це безпосередньо сам позов... До цього ми розглядали виключно клопотання про забезпечення позову", – сказав Санін.

Він додав, що засідання розпочнеться завтра о 14.00.

5 лютого Окружний адмінсуд Києва заборонив Супрун виконувати обов'язки глави МОЗ України. Це було зроблено на вимогу нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука про забезпечення адміністративного позову до Супрун і Кабміну. У суді пояснили, що перебування у статусі в.о. більше ніж два з половиною роки не передбачено законодавством. Крім того, Супрун не заявила про відмову від американського громадянства, що, на думку судді, не давало їй права брати участь у засіданнях Кабінету Міністрів. Представник Кабміну подав клопотання про скасування заборони Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я.

На засіданні Окружного адмінсуду Києва 11 лютого Супрун попросила дозволити їй підписувати документи, від яких залежить життя хворих людей. Цього дня суддя пішов у нарадчу кімнату для ухвалення рішення.

13 лютого Супрун повідомила, що уряд схвалив розпорядження, яке дозволяє їй продовжити виконувати обов'язки глави МОЗ.

На засіданні Кабміну 13 лютого також ухвалили рішення про те, що уряд звернеться до Вищої ради правосуддя зі скаргою на дії судді Каракашьяна, який ухвалив рішення про заборону Супрун виконувати обов'язки міністра.

14 лютого суд відмовив у задоволенні позову Кабміну щодо поновлення Супрун на посаді, однак скасував своє рішення від 5 лютого за власною ініціативою.