Під час обшуку нардеп Тищенко розбив телефон, імовірно, щоб не віддавати слідчим. Відео

Уранці 25 червня Тищенка повідомили про підозру
Фото: dbr.gov.ua

Під час обшуку у своєму будинку народний депутат Микола Тищенко 25 червня навмисне розбив свій телефон на очах у слідчих. Про це свідчить відео, опубліковане Telegram-каналом "Андріюк Online".

На записі, знятому, імовірно, під час оперативних дій, Тищенко сидить спиною до камери. На кадрах видно, як він кілька разів б'є телефоном по столу.

"Обшуки в народного депутата Миколи Тищенка, який, не бажаючи віддати речовий доказ, розбиває свій телефон", – підписано відео на каналі.

Радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян в ефірі каналу "Київ24" підтвердила, що Тищенко розбив свій телефон, але правоохоронці й правоохоронці зможуть дістати дані з нього.

"Це правда, він розбив мобільний телефон. Але це жодним чином не врятує ситуації [для нього], тому що на сьогодні є достатньо способів, щоб зібрати будь-який гаджет, і все одно будуть проведені експертизи", – заявила вона.

Спікерка бюро зазначила, що запобіжний захід Тищенку оберуть "сьогодні-завтра". Обшуки також провели в його помічниці, додала Сапьян.

Контекст:

20 червня в центрі Дніпра стався конфлікт між ексбійцем спецпідрозділу ГУР Міноборони України Kraken і невідомими в камуфляжі й балаклавах. За даними поліції, чоловіку завдали тілесних ушкоджень і незаконно утримували його. Правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі) Кримінального кодексу України

Telegram-канали стверджували, що люди в камуфляжі – охорона Тищенка. Сам нардеп назвав інцидент провокацією й сказав, що в нього немає охорони. Він стверджує, що колишній військовий нібито вдарив поліцейського й порізав йому руку, проте факту нападу не підтвердили в поліції. Коментуючи інцидент, глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що поведінка Тищенка "абсолютно ганебна" й несумісна зі статусом народного депутата.

Уранці 25 червня Офіс генпрокурора України повідомив Тищенка про підозру за ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі). ОГПУ клопотав про цілодобовий домашній арешт для депутата.