Підозрюваного в замаху на авторитета Мультика заарештували

Імовірного кілера відправили під арешт на два місяці
Фото: mk.npu.gov.ua
13 жовтня Центральний районний суд Миколаєва обрав запобіжний захід для підозрюваного в замаху на замовне вбивство місцевого бізнесмена, повідомила пресслужба обласного управління Нацполіції.

У релізі не згадують ні імені підозрюваного, ні імені потерпілого, але з огляду на обставини справи, йдеться про напад на миколаївського бізнесмена Михайла Тітова, відомого також на прізвисько Мультик.

Імовірного кілера заарештували на два місяці без права внесення застави.

Контекст:

2017 року в Генеральній прокуратурі повідомляли, що Михайло Тітов – кримінальний авторитет і що він має вплив на органи влади регіону.

У серпні 2017 року Тітова і ще чотирьох людей затримали. Їх підозрювали у створенні злочинної організації, яка впродовж 2008–2017 років позбавляла людей волі, погрожувала вбивством, займалася рекетом, рейдерством, крадіжками автомобілей, привласненням майна і державних коштів. Журналіст Дмитро Гнап повідомив у листопаді 2018 року, що Тітова "нишком випустили із СІЗО".

6 квітня 2020 року в центрі Миколаєва в Тітова стріляли. Бізнесмен дістав вогнепальне поранення в голову, але вижив. Зараз у нього суттєві проблеми зі здоров'ям, повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова.

Слідство розглядало п'ять версій замаху. Основним мотивом імовірного замовлення вбивства Тітова наразі правоохоронці вважають перерозподіл кримінальних сфер впливу в регіоні, уточнила генпрокурорка.

12 жовтня 2021 року ймовірного кілера затримали. За даними "Преступности.НЕТ", це чотири рази судимий Володимир Шорников. Видання пише, що Шорников пов'язаний з Апті Іслангірієвим, який, за даними ЗМІ, перебуває в санкційному списку Ради національної безпеки і оборони України як "злодій у законі".