Павло Пинзеник заявив, що Рада не зможе зняти недоторканність із Савченко ще як мінімум п'ять днів

У Савченко буде п'ять днів, щоб надати комітету пояснення стосовно подання
Фото: ЕРА

Перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань регламенту Павло Пинзеник зазначив, що якщо комітет сьогодні отримає подання від Генпрокуратури на зняття недоторканності й затримання позафракційного нардепа Надії Савченко, у неї буде п'ять днів для пояснень.

Верховна Рада України не зможе зняти недоторканність із позафракційного нардепа Надії Савченко ще мінімум п'ять днів. Про це в коментарі LB.ua заявив перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань регламенту Павло Пинзеник.

"Подання на Савченко надійшли в Раду, але в комітет ще не надходили. Тільки-но комітет отримає ці подання, за регламентом у нас є 20 днів для розгляду цього питання. Надія Савченко має п'ять днів для дачі роз'яснень після того, як вона сама отримає текст цих подань. Вона повинна нам дати пояснення. На це у неї є п'ять днів. Комітет прийме до уваги ці пояснення", – розповів Пинзеник.

Після передання висновків комітету в парламент Рада має розглянути це питання протягом семи днів.

Пинзеник зазначив, що якщо комітет сьогодні отримає подання від Генпрокуратури, то у Савченко буде п'ять днів, щоб дати пояснення за обвинуваченнями.

"Вона повинна нам надати пояснення. Ми його розглянемо і винесемо рішення. Коли це може відбутися, поки що складно прогнозувати. Чи вийдемо ми на засідання наступної середи, поки що некоректно говорити. Занадто багато "якщо". Ми будемо діяти відповідно до регламенту", – запевняє Пинзеник.

Він додав, що навіть якщо нардеп покине Україну або так і не дасть пояснень, комітет усе одно ухвалить рішення протягом установленого строку.

15 березня генеральний прокурор України Юрій Луценко вніс у Раду подання щодо згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко. Він заявив, що нардеп планувала теракт у будівлі Верховної Ради України.