Савченко: Луценко вкотре збрехав. Мене викликали як свідка і проводили опитування, а не допит

Савченко: Мене викликали як свідка
Фото: Олександр Хоменко / Gordonua.com

Позафракційний нардеп України Надія Савченко звинуватила генпрокурора Юрія Луценка у брехні.

Позафракційний нардеп Надія Савченко на брифінгу в Києві в четвер заявила, що Служба безпеки України опитувала її як свідка. Про це повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"Луценко вкотре збрехав. Мене викликали як свідка до слідчого Томасяка, опитував мене інший слідчий. І не допит як свідка, а відбирав пояснення", – сказала політик.

12 березня генпрокурор заявив, що Савченко виїхала з країни після того, як дізналася, що її викликають на допит у Службу безпеки України.

Сестра нардепа Віра Савченко розповіла, що Надія за тиждень повідомила парламент про своє відрядження за кордон. Водночас прес-секретар спікера Верховної Ради Андрія Парубія зазначив, що голова парламенту не підписував розпорядження про закордонне відрядження Савченко.

У прес-службі нардепа заявили, що вона вирушила з рабочим візитом в ПАРЄ.

Народний депутат від "Народного фронту" Андрій Тетерук припустив, що Савченко втекла до Росії, але вона опублікувала фото зі Страсбурга. У СБУ заявили, що чекають Савченко на допит 15 березня.

Увечері 14 березня Савченко повернулася в Україну, а сьогодні прийшла на допит у СБУ.

Її викликали на допит у справі глави "Офіцерського корпусу" Володимира Рубана, якого затримали 8 березня в контрольному пункті "Майорське" в Донецькій області за нелегальне перевезення великої партії зброї, захованої в меблях, на підконтрольну Києву територію.

9 березня йому оголосили підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю), ч. 1 ст. 14 (готування до злочину), ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу і заарештували на 60 діб без права виходу під заставуЗахист оскаржив це рішення.

За даними СБУ, Рубан планував обстріл із мінометів і гранатометів будівель Верховної Ради та Адміністрації Президента, а також збройні напади на житло президента Петра Порошенка, глави МВС Арсена Авакова, екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Луценко 15 березня заявив, що Савченко планувала теракт у будівлі Верховної Ради України.

"У слідства є неспростовні докази того, що Надія Савченко, народний депутат України, особисто планувала, особисто вербувала, особисто давала вказівки про те, як провести терористичний акт тут, у цій залі, знищивши бойовими гранатами дві ложі – урядову і посадову, мінометами зруйнувавши купол Верховної Ради й автоматами добиваючи тих, хто вижив", – сказав генпрокурор.