Після звільнення заступників Буданова Умєров планує нові "кадрові чистки" – ЗМІ

Умєров планує звільнити або вже звільнив приблизно 20 генералів і високопосадовців, пише ЗМІ
Фото: Міністерство оборони України / Telegram

Міністр оборони України Рустем Умєров не тільки звільнив двох заступників начальника Головного управління Міноборони Кирила Буданова, але й планує "масштабні кадрові чистки". Про це 20 вересня написала "Українська правда"

Джерела "Бабеля" повідомили, що заступників Буданова Віктора Зайцева та Ігоря Остапенка звільнили приблизно тиждень тому і Умєров не обговорював і не узгоджував з начальником ГУР цього питання.

Співрозмовники "Української правди" в Міноборони теж кажуть про це. Вони вважають, що звільнення – не ініціатива міністра. 

Екснардеп Борислав Береза, посилаючись на "злі язики" з Банкової, 17 вересня писав про ймовірне звільнення Буданова. Джерела УП відмовилися коментувати такі чутки. 

"Інше джерело зазначило, що міністр оборони Рустем Умєров планує звільнити або вже звільнив близько 20 генералів і високопосадовців. Головною причиною називають "неефективність, совковий підхід, відсутність результатів у роботі за напрямками". У списку "на вихід" зокрема п'ять заступників міністра, держескретар Міноборони та скандальновідомий начальник штабу командування Сил безпілотних систем Роман Гладкий", – додало видання.