"Питання резервів, ротацій". Зеленський повідомив, що головнокомандувач ЗСУ проводить аудит, щоб визначити слабкі місця

Сирський хоче бути в кожній бригаді сил оборони України, щоб "зробити висновки", зазначив Зеленський (на фото)
Фото: president.gov.ua

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський проводить аудит в армії, щоб навести лад у питаннях резервів і ротацій. Про це 25 лютого на пресконференції в межах форуму "Україна. Рік 2024", яку транслювали в YouTube Кабміну, повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Зараз головком проводить аудит, він хоче бути в кожному місці, у кожній бригаді, на відповідному напрямку, щоб зрозуміти і зробити висновки. […] Перш за все питання резервів, ротацій. Треба в усьому навести порядок і поставити крапку, – сказав Зеленський. - Не тільки ж можна боротися, треба відпочивати. [...] Людина повинна розуміти: ось стільки днів, потім відійшла, відновилася [...] просто розраховувати на свої сили. І для цього потрібно підготувати нормально резерви. Вони не були підготовлені нормально. Це також факт. Ми повинні визнавати свої слабкі місця. Вони були, вони є, і нам потрібно їх виправити. А для того щоб виправити, потрібно зрозуміти, що відбувається".

За словами Зеленського, також буде аудит тероборони – того, що відбувається в добровольчих формуваннях тергромад.

"Загалом картина має бути, аудит після двох років. Що в кабінетах, хто там знаходиться, чому там, скільки людей було мобілізовано, який відсоток із них був на фронті. Дуже важливе питання. [...] І багато інших", – розповів президент України.

Контекст:

Про те, що Сирський готує великий аудит у силах оборони щодо людей, "хто де знаходиться", Зеленський розповів нардепам від "Слуги народу" на зустрічі 21 лютого, повідомили ЗМІ. Виявилося, що "багато з тих, хто мав би бути на фронті, на ньому не був", переповіло слова президента джерело "Української правди".