Пєсков вважає, що через санкції ЄС проти його сім'ї "можна тільки жалкувати"

Сім'ю Пєскова сьогодні занесли до санкційного списку ЄС
Фото: ЕРА
Прессекретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив у коментарі пропагандистам "РИА Новости", що через санкції Євросоюзу, під які потрапили його донька Єлизавета, син Микола та дружина Тетяна, "можна тільки жалкувати".

Заперечувати їх він не має наміру – вважає марним, оскільки в ЄС нібито "немає справедливого суду".

У коментарі ТАСС Пєсков заявив, що в його дочки, яка жила у Франції, через санкції "на багато що відкриваються очі". Зараз Єлизавета Пєскова, за його словами, живе в Москві, а "з Францією її пов'язує лише симпатія і теплі почуття, більше нічого".

Проти самого Пєскова санкції ЄС ввели раніше – 28 лютого.

Контекст:

Шостий пакет санкцій у ЄС обговорювали понад місяць, як заявляв президент України Володимир Зеленський, процес його ухвалення давався дуже складно, зокрема через постійну протидію Росії.

Санкції узгодили на початку червня, 3 травня пакет було опубліковано в Офіційному журналі ЄС.

До нього входить низка обмежень: персональні санкції проти бізнесменів, членів сімей олігархів та кремлівських чиновників, поетапна відмова від російської нафти, зупинення мовлення трьох російських каналів ("Россия РТР"/"РТР-Планета", "Россия 24" і "ТВ Центр – Международный"), низка експортних обмежень та від'єднання від системи SWIFT трьох банків, зокрема найбільшого у країні "Сбербанка".