Пєсков заявив, що Росія ніколи не була агресором

Пєсков: Росія завжди була країною, яка сприяє глобальній стабільності та безпеці
Фото: ЕРА

Слова Державного секретаря США Рекса Тіллерсона про російську агресію в Україні викликані інформацією, яку йому надають не зацікавлені у відновленні двосторонніх відносин між США і РФ співробітники, вважає прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Росія ніколи не погодиться з уживанням слова "агресія" на її адресу, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков у програмі "Доброго ранку, Америко" на телеканалі ABC, коментуючи слова Державного секретаря США Рекса Тіллерсона про російську агресію в Україні.

"Росія ніколи не була агресором. Росія завжди була країною, яка сприяє глобальній стабільності й безпеці. Країна активно бере участь у боротьбі з тероризмом", – сказав він.

Тіллерсона Пєсков назвав "досить жорстким переговірником" і припустив, що інформацію держсекретареві США надають люди, які "м'яко кажучи, не прибічники як моєї країни, так і відродження двосторонніх відносин між Америкою та Росією".

"Ми розуміємо, що чим більше контактів пан Тіллерсон матиме зі своїм російським колегою, тим більше можливостей у нього буде оновити цю інформацію, аби зрозуміти проблеми один одного", – зазначив прес-секретар президента РФ.

31 березня у Брюсселі Тіллерсон заявив, що антиросійські санкції США залишаться в силі доти, доки офіційна Москва не виконає всіх умов Мінських угод і не поверне Україні Крим. "Російська агресія в Україні не ослабла. Ця зустріч – наочна демонстрація політичної підтримки НАТО України", – сказав він.

У МЗС Росії висловили подив щодо промови Тіллерсона й зазначили, що сам Північноатлантичний альянс "безнадійно загруз у власному минулому".

Росія анексувала Крим і Севастополь після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, використовуючи озброєння, що надає РФ через не контрольовану українською владою ділянку російсько-українського кордону.