"Почалася внутрішня кровотеча". Семенченку, який оголосив голодування, стало зле під час судового засідання

Семенченко відмовився від шпиталізації
Фото: Семен Семенченко / Facebook

Екснардепу Семенові Семенченку, який оголосив голодування і якого підозрюють у створенні приватної військової компанії, стало зле під час судового засідання в Солом'янському райсуді Києва. Про це 2 вересня повідомили на сторінці Семенченка у Facebook.

Колишній нардеп почувався зле, коли виголошував промову. Йому викликали швидку допомогу, а в судовому засіданні оголосили перерву.

"За висновком бригади швидкої медичної допомоги, Семену необхідна термінова госпіталізація, почалася внутрішня кровотеча", – ідеться в повідомленні.

Семенченко, який голодує вже 36 днів, від шпиталізації відмовився. Зараз триває судове засідання.

Контекст:

24 березня СБУ повідомила про викриття незаконного воєнізованого формування – приватної військової компанії. Її діяльність, за даними спецслужби, організували Семенченко і підприємець Євген Шевченко, відомий як позаштатний агент Національного антикорупційного бюро України.

За даними СБУ, фігуранти справи також незаконно постачали зброю з РФ і потім продавали її оборонним підприємствам України значно дорожче.

Семенченко заперечує всі обвинувачення. "Усю зброю, яку показали як нібито знайдену в цьому таборі, було розкопано в лісі, нас це не стосується. [...] Я і мої товариші не винні. Усе, що відбувається зараз, – спецоперація РФ", – заявив він.

Семенченку і Шевченку вручили підозри за ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань). 26 березня Шевченка заарештували з альтернативою застави 5 млн грн, 29 березня за нього внесли заставу, Шевченка випустили із СІЗО.

Семенченка 26 березня заарештували без права застави, а 14 липня його відправили під цілодобовий домашній арешт до 14 вересня.

Представники СБУ повідомляли, що в цій справі підозри вручено шістьом особам, зокрема Семенченку, Шевченку і фігуранту старої справи про корупцію в "Укроборонпромі" Андрієві Рогозі.

Нині підозр уже більше – суд відправив під домашній арешт чотирьох фігурантів справи: колишніх добровольців батальйону "Донбас" Олександра Новікова, Ігоря Орленка та Сергія Якимовича, а також колишнього командира батальйону Анатолія Віногродського. 19 квітня про підозру повідомили ще одного колишнього бійця "Донбасу", директора охоронної фірми "Донкорп Україна" Сергія Ружицького.

Відомо також, що одного з фігурантів справи суд звільнив від кримінальної відповідальності за інформацію про створення ПВК.

9 липня адвокат Семенченка Владислав Добош повідомив, що Семенченку висунули ще одну підозру – у придбанні, зберіганні та передаванні вогнепальної зброї, бойових припасів, здійснених за попередньою змовою групою осіб.

26 липня суддя Солом'янського районного суду Києва Максим Вишняк ухвалив рішення про арешт Семенченка.