Порошенко призначив Павленка директором Національного інституту стратегічних досліджень замість Горбуліна

Порошенко підписав указ про призначення Павленка 30 липня
Фото: president.gov.ua

Володимир Горбулін збирався подавати у відставку з посади директора Національного інституту стратегічних досліджень. 30 липня президент України призначив на цей пост екс-заступника глави Адміністрації Президента Ростислава Павленка.

Президент України Петро Порошенко призначив екс-заступника глави Адміністрації Президента Ростислава Павленка директором Національного інституту стратегічних досліджень, повідомляють на сайті глави держави.

"Призначити Павленка Ростислава Миколайовича директором Національного інституту стратегічних досліджень", – сказано в тексті указу президента України №221/2018 від 30 липня.

Іншим указом Порошенко звільнив Павленка з посади заступника глави АП "у зв'язку з переходом на іншу роботу".

Указом №219/2018 від 30 липня глава держави звільнив Горбуліна з посади директора інституту.

"Звільнити Горбуліна Володимира Павловича з посади директора Національного інституту стратегічних досліджень у зв'язку з переходом на роботу до Національної академії наук України", – сказано в указі.

На початку липня генеральний директор телеканала ZIK, телеведуча Наташа Влащенко повідомляла з посиланням на свої джерела, що директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін має намір подати у відставку через події, пов'язані з президентськими виборами.

За її словами, причиною звільнення Горбуліна з посади стане поділ колективу на дві нерівнозначні групи.

"Менша на чолі з Володимиром Горбуліним (до 50 осіб) далі займатиметься проблемами безпеки та пов'язаною з ними науковою роботою. Більша піде з [президентом України Порошенком] Петром Олексійовичем на вибори та стане системоутворювальною опцією в боротьбі за владу", – зазначила Влащенко.

Порошенко призначив Горбуліна директором інституту в серпні 2014 року.

Президентські вибори в Україні мають відбутися 2019 року.