Горбулін: Імовірний напад на Україну призведе до нової світової війни. Думаю, Путін на це не піде

Горбулін: Путін навряд чи зважиться напасти на Україну
Фото: ЕРА

Україну давно оточили російські військові сили і вона сильно поступається РФ у ракетному плані, проте президент Володимир Путін навряд чи зважиться напасти на Україну, уважає директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін.

Україну давно оточили військові сили Російської Федерації, однак навряд чи президент РФ Володимир Путін зважиться напасти на Українську державу, заявив директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін в інтерв'ю виданню LB.ua.

Відповідаючи на запитання, чи свідчить збільшення військової присутності РФ про майбутній наступ на Україну, Горбулін відповів: "Військову присутність Росії давно збільшено. Тільки якийсь час на Донбасі було приблизно 9 тис. росіян, потім 7,5 тис., а зараз 2,9 тис. і це тільки росіян. У Криму – приблизно 30 тис. добре озброєних військ. Знаєте, не думаю, що Крим стане спусковим гачком. Це неприємно – мати "підчерев'я" у себе щодо Запорізької, Одеської, Дніпропетровської і Херсонської областей. Але я не думаю, що почнеться війна", – підкреслив він.

Горбулін нагадав, що Україну давно оточили.

"Плюс не варто забувати, що 18 плацдармів розташовано за периметром, на яких присутні 4-та і 6-та авіаційні армії. І для України страшний не стільки російський "Іскандер" – у ракетному плані Росія має абсолютну перевагу. Тому нам захиститися нічим. Але такий імовірний напад на Україну призведе до нової світової війни. Думаю, Путін на це не піде", – додав він.

Росія анексувала Крим після силової блокади півострова і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна і більшість країн світу. Відразу після анексії Криму почався збройний конфлікт на сході України, він триває досі. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.