Порошенко про позов до "1+1": Я ніколи не судився з журналістами. Але червона лінія перейдена

Порошенко: Я подав позов проти телеканала, і це є елементом захисту Української держави від зазіхань найбільшого олігарха-втікача
Фото: ЕРА

Власник телеканала "1+1" Ігор Коломойський за допомогою вкрадених грошей намагається дестабілізувати ситуацію в Україні напередодні виборів. Про це заявив президент Петро Порошенко, коментуючи подання позову проти каналу через вихід програми "Українські сенсації".

Вихід дезінформаційних сюжетів на телеканалі "1+1" є частиною стратегії його власника Ігоря Коломойського щодо дестабілізації ситуації в Україні напередодні президентських виборів. Про це в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV заявив президент України Петро Порошенко.

"Не Коломойському і не [президенту РФ Володимирові] Путіну вирішувати, кому бути українським президентом", – сказав він.

Він звинуватив бізнесмена у виведенні за кордон "мільярдів доларів" із "ПриватБанку" напередодні його націоналізації.

"Краденими грошима він намагався і намагається організувати дестабілізацію ситуації в державі. І сюжети телеканалів дуже нагадують сюжети російських телеканалів про "розп'ятого хлопчика", якими намагалися задурити голови українцям. Українці не повірили тоді російському ТБ, бо вони знали, що це є елементи гібридної війни", – заявив глава держави.

Він уважає за потрібне захистити українців від інформаційної атаки зсередини країни.

"Я твердо переконаний, що червона лінія перейдена. Я ніколи не судився з журналістами. І зараз не збираюся цього робити. Я подав позов проти телеканала, і це є елементом захисту Української держави від зазіхань найбільшого олігарха-втікача, який зараз сидить за кордоном і думає, що ниточками він буде управляти українськими маріонетками", – сказав Порошенко.

Він висловив надію, що після рішення суду ніхто більше не наважиться використовувати ЗМІ для дестабілізації політичної ситуації.

23 березня в ефірі "1+1" вийшов фільм "Українські сенсації", присвячений Петрові Порошенку. Автори фільму, серед іншого, звинуватили президента в організації корупційних схем і вбивстві власного брата Михайла. Про нібито причетність Порошенка до організації вбивств незадовго до цього повідомив російський пропагандистський телеканал НТВ.

25 березня Порошенко звинуватив телеканал "1+1" у поширенні російських фейків.

26 березня глава фракції Блоку Петра Порошенка Артур Герасимов заявив, що президент планує судитися з "1+1" "за систематичну брехню в особливо великих розмірах, за поширення гігантських масштабів дезінформації, що завдають шкоди честі та гідності".